HEERHUGOWAARD - Onder stormachtige omstandigheden hebben de vrouwen van Reiger Boys en Heerenveense Boys zaterdag spektakel geboden. In een uiterst aantrekkelijk duel eindigde het hoofdklasseduel in 3-3.

Overigens had dit net zo goed 5-5 kunnen zijn, want uiteindelijk bleek de gelijke stand een terechte. Heerenveense Boys had gedurende de wedstrijd wellicht de beste kansen gekregen, maar de strijd en veerkracht van Reiger Boys verdiende net zo goed een punt.

Dat Reiger Boys na een kwartier op een 0-1 voorsprong stond was eigenlijk een wonder. Driemaal doken er namelijk verschillende aanvalsters op voor keepster Jana Spieker die alle keren de sterkste was. Bij de eerste de beste uitbraak van de thuisploeg was het wel gelijk raak toen Maartje van Haneghem doeltreffend uithaalde. Kort voor de rust keerden de gasten de wedstrijd om toen eerst Inge Kost een vrije trap tegen de touwen schoot en twee minuten later Silke van der Wal de 1-2 maakte. Spieker hield diezelfde Van der Wal even later van de 1-3 af waarna het in de slotminuut van de eerste helft nog 2-2 werd. Niki Rensen profiteerde van een fou in de Heereneense defensie en omspeelde handig de keepster.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd drukte. In een schijnbaar onschuldig duel werd een overtreding gezien en een strafschop volgde. Spieker wist ook deze te keren, maar omdat zij te vroeg bewogen zou hebben mocht Carolien Vegter het over doen en nu wel met succes: 2-3. Voor Spieker, samen met Manon Huisman een van de uitblinksters zou de wedstrijd niet lang meer duren. In de 54e minuut maakte zij namelijk hands buiten haar strafschopgebied en moest zij met rood vertrekken. Aangezien er geen reservekeepster voor handen was maakte speelster Evelyn Schoon de wedstrijd vol in het doel en kwam de 's ochtends van vakantie terug gekeerde Kelly Blankert de verdediging versterken. Opmerkelijk was dat Schoon haar doel vervolgens vrij simpel schoon hield en de thuisploeg voelde dat er toch nog wat te halen viel. De tien speelsters gaven alles en werden daar twaalf minuten voor tijd voor beloond met de 3-3 uit een prachtige aanval waarbij Cherany de Kraa werd weggestuurd door Huisman en opnieuw Rensen op de juiste plek stond om in te tikken: 3-3.

Reiger Boys VR1 - Heerenveense Boys VR1 3-3 (2-2)
14. Van Haneghem 1-0