EINDHOVEN - De vrouwen van PSV blijven vol in de achtervolging op koploper PEC Zwolle nadat men vrijdagavond heeft weten te winnen van SC Heerenveen. Op De Herdgang werd het 4-1 voor de Eindhovenaren mede dankzij twee goals van Desiree van Lunteren.

Van Lunteren maakte haar eerste treffer, mogelijk tot haar eigen verbazing, al in de derde minuut toen een corner in één keer het doel in zeilde. Op slag van rust kwamen de Friezinnen op gelijke hoogte door een fraai schot van Zoï van de Ven waar keepster Sari van Veenendaal geen antwoord op had.

De tweede helft was compleet in handen van de thuisploeg en na een klein kwartier wist Maruschka Waldus voor een verdiende en hernieuwde voorsprong te zorgen. kort hierna maakte Van Lunteren haar tweede van de avond en het slotakkoord was voor Naomi Pattiwael die de eindstand op 4-1 bepaalde.