NIJMEGEN - NEC heeft door een 2-0 overwinning op SC Heerenveen de zesde plaats in handen en zit zelfs nummer vijf Ajax op de hielen. De Nijmegenaren wisten halverwege de tweede helft het verschil te maken met twee goals in kort tijdsbestek.

Op de openingsminuten na viel er weinig te genieten tot aan de rust in De Goffert. Toen keerde Van der Hart een vrije trap van Chery en ook de rebound van González.

Een Nijmeegs offensief na rust, met een kopbal van Ogawa op de lat, leek over, ook omdat smaakmaker Chery uitviel. NEC herpakte zich echter snel en Tahiri voorkwam op de lijn dat Ogawa scoorde, maar uit de hoekschop die volgde kopte de Japanner door de benen Van der Hart wel binnen. Kort daarna maakte González beheerst de 2-0 na een voorzet van Hoedemakers. De Friezen stelden daar weinig tegenover.