BREDA - Voor pakweg 900 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion heeft NAC Breda een oefenduel tegen SC Heerenveen met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. In de uiterste slotfase zorgde Finn Stokkers voor de enige goal van de wedstrijd.

Beide ploegen speelden onwennig met veel slordigheden en de ballen die daadwerkelijk tussen de palen kwamen waren op één hand te tellen. Bij de thuisploeg waren het Schouten en Van Hooijdonk die in de eerste helft het zijnet wisten te raken. Heerenveen, waar trainer Johnny Jansen na rust een veredeld jeugdelftal binnen de lijnen bracht, was even gevaarlijk met een poging van Joey Veerman die naast het doel van keeper Nick Olij verdween. Bij de invallers aan Friese kant ook de 15-jarige Yoram Boerhout.

Lang leek het duel op een doelpuntloze puntendeling af te gaan, maar in de slotminuut was het Thom Haye die met een mooie steekpass Finn Stokkers wist te bereiken en de spits bleef koelbloedig: 1-0. Een tegenvaller voor NAC was kort daarvoor wel het geblesseerd uitvallen van Jan Paul van Hecke die in de belangstelling staat bij meerdere eredivisieclubs.