HEERENVEEN - In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben SC Heerenveen en PEC Zwolle vrijdagavond de punten gedeeld. De koploper uit Zwolle stond lang op voorsprong, maar drie minuten voor tijd wisten de Friezinnen gelijk te maken.

Op een kletsnat Sportpark Skoatterwald was het Maruschka van Olst die na twintig minuten de score opende voor de gasten. Voor de rest gebeurde er niet veel voor beide doelen.

In de tweede helft voerde SC Heerenveen de druk steeds meer op en dit leverde een aantal mogelijkheden op terwijl PEC Zwolle aanvallend nauwelijks nog iets in te brengen had. Toch duurde het tot de 88e minuut voor de verdiende gelijkmaker ook dadelijk viel. En hoekschop werd door Chimera Ripa tot doelpunt gepromoveerd: 1-1.