HEERENVEEN - De Heerenveen-vrouwen hebben zich losgemaakt van de onderste plaatsen door vrijdagavond overtuigend te winnen van Excelsior. De Friezinnen hadden aan helft genoeg om goede zaken te doen. De 3-0 eindstand was immers bij rust al bereikt.

De start was al voortvarend toen Francisca Cardoso al in de zesde minuut de thuisploeg op voorsprong bracht. In de laatste vijf minuten voor de rust liep de score verder op. Eerst door een fraaie treffer van Samantha Dewey en de ruststand werd bepaald door aanvoerster Tiny Hoekstra.

De tweede helft bleek van een beduidend minder niveau, maar Heerenveen kwam geen moment in de problemen en speelde het duel gecontroleerd uit waardoor men nu een gat heeft van vier punten richting de onderste drie plaatsen.

SC Heerenveen - Excelsior Rotterdam 3-0 (3-0)
6. Cardoso 1-0|