HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft dit seizoen nog altijd geen thuisoverwinning kunnen boeken. Tegen FC Emmen leek de ploeg lange tijd op weg om de eerste driepunter in eigen huis binnen te slepen tot dat Reuven Niemeijer in de slotfase de 1-1 tegen de touwen kopte.

In een moeizame eerste helft zorgde Arber Zeneli voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een half uur schoot hij een vrije trap vanaf de zijlijn met veel precisie achter doelman Scherpen. Hierna brak de wedstrijd iets meer open en had Sam Lammers de 2-0 op zijn schoen, maar moest aan de andere kant keeper Hahn redden op pogingen van Niemeijer en Cavlan. In de tweede helft gebeurde er helaas bitter weinig tot dat Niemeijer drie minuten voor tijd een corner binnen kopte, en hiermee de Friezen twee punten afhandig maakte.

SC Heerenveen - Emmen 1-1 (1-0)
30. Zeneli 1-0
88. Niemeijer 1-1