HEERENVEEN - Door een 4-2 overwinning op Willem II heeft SC Heerenveen zich in het linkerrijtje van de Eredivisie genesteld. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink leek na een ruim half uur al op rozen te zitten, maar maakte het toch nog onnodig spannend.

De thuisploeg kende een ware bliksemstart met opnieuw een hoofdrol voor het duo Michel Vlap en Sam Lammers. Al na vier minuten scoorde Vlap een wonderschone goal op aangeven van Lammers. De spits scoorde vervolgens zelf vanaf elf meter nadat Van den Bogert de bal hand ongelukkig op zijn hand kreeg. Iets na het eerste half uur scoorde Lammers een tweede maal , ditmaal op aangeven van Vlap en hoewel scheidsrechter Van den Kerkhof de goal in eerste instantie annuleerde wegens buitenspel, greep de VAR in en werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

Vlak voor de rust kopte Tapia namens de gasten op de lat en dit was een voorbode van wat er in de tweede helft stond te wachten want Willem II kwam sterk terug met een hoofdrol voor Alexander Isak die zelf de eerste goal maakte en daarna Pavlidis in staat stelde de aansluiting te maken. De rode kaart die Thomas Meissner kreeg na een duel met Lammers kwam voor Heerenveen zeer gelegen en in de slotminuut besliste Ben Rienstra het duel na een voorzet van Woudenberg.

SC Heerenveen - Willem II 4-2 (3-0)