HEERENVEEN - SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden hebben in een zeer amusante Friese derby met 3-3 gelijkgespeeld. Beide ploegen kregen in het Abe lenstra Stadion daarmee waar ze recht op hadden.

SC Heerenveen overrompelde aartsrivaal SC Cambuur en kwam op voorsprong via Anas Tahiri, die hard raak schoot uit een voorzet van Thom Haye. De gasten doorbraken de aanvalswoede van Heerenveen met de vlotte gelijkmaker van Roberts Uldrikis. Het spel golfde op en neer en Heerenveen kwam via een kopbal van Sydney van Hooijdonk weer op voorsprong.

SC Cambuur kwam in een goede fase na rust via een benutte strafschop van Robert Maulun opnieuw op gelijke hoogte. Het venijn zat hem daarna nog in de start. Tijdens de knotsgekke laatste minuten leek Mitchell Paulissen na een counter de held van Leeuwarden te worden, maar nog verder in de blessuretijd stond Joost van Aken op de juiste plek om de eindstand op 3-3 te bepalen.