HEERENVEEN - PSV is er voor het eerst sinds 2011 in geslaagd om de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen in winst om te zetten. Cody Gakpo zorgde in het Abe Lenstra Stadion voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

SC Heerenveen had het meeste balbezit voor rust, maar tot een schot op doel leidde dat niet. Sarr wurmde zich nog wel langs vier verdedigers, maar kreeg de bal niet onder controle. Sangaré was gevaarlijk voor PSV met een schot op de lat.

Door de druk flink op te voeren kreeg PSV na rust meer kansen. Veerman schoot naast, El Ghazi zag een prima vrije trap gekeerd worden door Noppert en die kon ook een pegel van Gakpo nog pakken. Op een schot van Gakpo in de verre hoek was Noppert echter kansloos. Na het doelpunt bleef PSV, dat in de eerste helft Vertessen en Saibari zag uitvallen, probleemloos overeind.