ROTTERDAM - Feyenoord heeft op de laatste speeldag van 2020 de derde plaats heroverd op Vitesse. De Rotterdammers wisten in De Kuip te zegevieren over SC Heerenveen na een loepzuivere hattrick van Bryan Linssen.

Feyenoord was van meet af aan de betere ploeg, maar kon in de eerste helft de kansen nog niet verzilveren. Keeper Erwin Mulder moest al ingrijpen op pogingen van Berhuis en Toornstra en Narsingh wist zowel de paal als de lat te raken.

Kort na de rust was het wel raak toen Linssen een voorzet van Malacia tegen de touwen kopte. Tien minuten later wist de aanvaller de score te verdubbelen, nu na goed terugleggen van Berghuis. SC Heerenveen kon er aanvallend nog steeds weinig tegenover stellen en had in voormalig Feyenoord-goalie Mulder de beste man die nu invaller Vente van het scoren afhield. In blessuretijd moest hij echter nog wel een keer vissen toen Linssen raak kopte na een corner: 3-0.