HEERENVEEN - Mevrouw Joke de Jong-Heida uit Langezwaag kreeg gisteravond, dinsdag 3 december, op de Heerenveense atletiekbaan de derde Febo Perdok-bokaal uitgereikt. Burgemeester Tjeerd van der Zwan reikte deze wisselbokaal uit onder toeziend oog van de voorzitter van AV Heerenveen, Sietse van der Mei en de naamgever van de bokaal, Febo Perdok.

De winnares
Joke de Jong is een sportvrouw in hart en nieren die in de jaren tachtig met de triatlonsport begon. Later ging ze zich meer concentreren op de loopsport en de laatste jaren op trails. Inmiddels is ze een fitte zeventiger die nog steeds trails in een rap tempo aflegt. “Ze is het voorbeeld voor andere leden van AV Heerenveen: je kunt lang doorgaan met sporten, mits je je grenzen kent en in acht neemt. En een positief lid van de vereniging: altijd positief en bereid om te helpen bij wedstrijden,” somt de jury op.

Febo Perdok-bokaal

Deze prijs is door de gemeente Heerenveen ingesteld bij het afscheid van Febo Perdok als gemeentesecretaris van Heerenveen, zelf een enthousiast atleet. De wisselbokaal wordt uitgereikt aan een persoon die een bijzondere bijdrage en/of bijzondere prestaties heeft geleverd voor de atletiek, loopsport, triatlon, wandelsport binnen de gemeente Heerenveen. Dit kan zijn voor bijzondere sportieve prestaties, maar ook voor een trainer een vrijwilliger, kaderlid, bestuurslid of organisator van een evenement in de genoemde sporten, die een grote bijdrage heeft geleverd of nog steeds levert. Eerdere winnaars waren Saher Yousef en Jacob Visser.