UTRECHT - FC Utrecht heeft donderdagavond in een oefenduel SC Heerenveen makkelijk opzij gezet. In Stadion Galgenwaard won de thuisploeg met 4-1.

De Friezen lieten afgelopen weekend tegen De Graafschap (5-1 verlies) al zien nog niet te zijn waar men wil zijn en ook in Utrecht ging er veel mis. De thuisploeg opende al in de zevende minuut de score door een schuiver van Django Warmerdam. Simon Gustafsson verdubbelde die score en even later kon Adrian Dalmau een voorzet van Warmerdam binnen werken. Nog voor de rust deed de net ingevallen Rami Hajal iets terug voor Heerenveen.

De tweede helft was van een minder niveau mede door de vele wissels. net op het moment dat de regen naar beneden denderde bepaalde Gyrano kerk met een hard schot de eindstand op 4-1.