HEERENVEEN - Hoewel nog steeds hekkensluiter in de Eredivisie Vrouwen heeft Excelsior zich wel verrassend weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB-Beker. Dinsdagavond wonnen de Rotterdammers met 1-2 bij SC Heerenveen.

Het is de eerste keer in de historie van Excelsior dat men dit weet te bereiken en ook een terechte zege want de Kralingers deden wat er in een bekerstrijd verwacht wordt door de duels met veel passie en inzet in te gaan. De gasten begonnen al goed in Friesland toen een vrije trap van Nikki Ridder de hoek in draaide. De thuisploeg kwam kort voor rust terug door een doelpunt van Dana Foederer.

De tweede helft was net op gang toen Naomi Piqué een vrije trap op fraaie wijze binnenschoot. Mede dankzij een uitblinkende keepster Ricci Geenen en een ploeg die veel strijd en inzet toonde bleef Excelsior op de been ook al moest Danique Noordermeer daarvoor in blessuretijd nog een bal van de lijn halen.

Naast Excelsior wisten ook ADO Den Haag en PSV zich reeds te plaatsen voor de halve finale. Ajax en FC Twente strijden vanavond om het laatste ticket.