HEERENVEEN - Van 7 tot en met 9 oktober is Thialf het decor van de Dutch Open Shorttrack (voorheen bekend als International Invitation Cup). Traditiegetrouw wordt deze openingswedstrijd van het seizoen verreden in Heerenveen. Deze eerste echte internationale krachtmeting is voor rijders van de deelnemende landen een belangrijk selectiemoment voor de eerste ISU World Cups.

Aan de Dutch Open Shorttrack nemen topshorttrackers deel uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Israël en Hongarije. De KNSB heeft de ambitie om de Dutch Open Shorttrack te ontwikkelen tot een groot internationaal evenement. Deze ambitie sluit perfect aan bij de ambitie van Regio Heerenveen 'n Gouden Plak, één van de trotse partners van de Dutch Open Shorttrack.

De ambitie van 'n Gouden Plak is dat de regio Heerenveen landelijk wordt (h)erkend als de Sportstad van Nederland. De focus ligt op (top)sportevenementen die passen bij de aanwezige kernsporten in de regio en de sporten die verbonden zijn aan deze sportbonden. Daarnaast verdienen de 'wintersporten' in Thialf een speciale plek om Heerenveen te positioneren als dé plek voor de wintersporten.

In Thialf staan de 500, 1000 en 1500 meter, relay en mixed team relay op het programma. De begin- en eindtijden zijn (onder voorbehoud): vrijdag 7 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.45 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Als één van de trotse partners wil Regio Heerenveen 'n Gouden Plak zich graag verbinden met de regio en mogen zij in totaal 250 tickets beschikbaar stellen aan maatschappelijke groepen binnen de gemeente Heerenveen voor de vrijdag 7 oktober. De KNSB biedt daarnaast de mogelijkheid om je bedrijf te promoten tijdens de Dutch Open Shorttrack en het Daikin NK Shorttrack. Wil jij graag aanwezig zijn bij dit sportieve evenement? Tickets zijn verkrijgbaar voor € 10,- per persoon. Kijk voor meer informatie en tickets op www.ngoudenplak.nl/dos.

De partners van de Dutch Open Shorttrack zijn Daikin (hoofdsponsor shorttrack KNSB), Holland & Barrett, Nederlandse Loterij, schaatsen.nl, Topsport Noord en Regio Heerenveen 'n Gouden Plak.