HEERENVEEN - Van 21 tot en met 23 augustus wordt het Daikin NK Inlineskaten baan/weg verreden in Wolvega en Heerenveen. De wedstrijden stonden aanvankelijk voor eind mei gepland in Oldebroek, maar dat werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Intussen heeft de SC Oldebroek de organisatie teruggegeven, waarna de KNSB heeft gekozen voor Heerenveen (baan) en Wolvega (weg)

De baanwedstrijden vinden op 21 en 22 augustus plaats op de inlineskatepiste bij Sportstad Heerenveen. Vanwege de geldende coronamaatregelen heeft publiek geen toegang tot de wedstrijden op de baan. Er wordt een scherm geplaatst bij het basketball court, hierop zullen de wedstrijden te volgen zijn. Daarnaast verzorgt schaatsen.nl online een livestream van het NK.

In aanloop naar en tijdens het NK worden er in Heerenveen leuke skeeleractiviteiten georganiseerd. Zo wordt er een pumptrackbaan aangelegd, is er een skeelerroute uitgezet en valt er een inlineskatefeestje te winnen. Alle informatie over deze side-events en het Daikin NK Inlineskaten in Heerenveen is te vinden op www.ngoudenplak.nl/nkinlineskaten.