HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen is Hostcity van de Nationale Sportweek 2018. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Heerenveen, Sportgemeente van het jaar, gaat activiteiten organiseren gericht op jongeren.

De gemeente Heerenveen is Hostcity van de Nationale Sportweek 2018. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Heerenveen, Sportgemeente van het jaar, gaat activiteiten organiseren gericht op jongeren.

Adventure Run Heerenveen
Carlos Platier is ambassadeur en roept jongeren op om mee te doen aan de Adventure Run Heerenveen. Dit is een unieke mix tussen een survival/obstacle run, trailrun, outdoor sport-challenges en proeven uit Expeditie Robinson. Op vrijdag 28 september is deze Adventure Run er voor alle eerstejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Carlos Platier doet samen met drie leerlingen mee aan de strijd.

Op de zaterdag (29 september) is er ook een Adventure Run. Daarvoor kunnen tweetallen meedoen. Onder de inschrijvers met een mooie motivatie verloot de gemeente Heerenveen 150 tickets voor tweetallen om mee te doen aan de Adventure Run.

Kick Off
Wethouder Jelle Zoetendal geeft zaterdagmiddag 15 september om 15.00 uur samen met Carlos Platier het startschot van de Nationale Sportweek. Er zijn op deze middag diverse sportieve activiteiten in het centrum van Heerenveen. Bijvoorbeeld een BMX-parcours, freerunning en een obstacle-survival parcours. Heel bijzonder is #ExpeditieHeerenveen, een game met je eigen smartphone waarbij je in Heerenveen binnen twee uur tijd de meeste checkpoints moet vinden.

Jubileum Nationale Sportweek
Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. In voorgaande jaren was er altijd één Hostcity van de Nationale Sportweek, maar in dit jubileumjaar zijn er vijf Hostcities: Heerenveen, Groningen, Deventer, Helmond en Den Haag. Daarmee wordt de kracht van een nationale campagne benadrukt. De Nationale Sportweek van 2018 duurt vijftien dagen, van 15 tot en met 29 september.