HEERENVEEN - In de Eredivisie Vrouwen heeft SC Heerenveen het, ondanks een bliksemstart, niet kunnen bolwerken tegen Ajax dat de koppositie weer wist over te nemen na een 2-5 zege.

De thuisploeg kende een ware bliksemstart toen Janneke Ennema al binnen de minuut het net vond en Jet van Beijeren een aantal minuten later die score verdubbelde. Ajax leek hierna wakker te zijn geschrokken, maar kon voor rust niet meer inbrengen dan een aanslutingstreffer van Ashleigh Weerden.

De ommekeer kwam na de rust toen Lisa Doorn al snel de 2-2 tegen de touwen kopte. In het laatste half uur namen de Amsterdammers vervolgens afstand door Sherida Spitse en Eshly Bakker waarna Elisha Kruize voor de tweede week op rij een invalbeurt mocht bekronen met een doelpunt.

Ajax blijft door de zege in ieder geval tot zondag koploper als concurrent FC Twente het thuis opneemt tegen ADO Den Haag. Sc Heerenveen blijft op een achtste plaats staan.