HEERENVEEN - De Feanrun heeft donderdag 28 juni jl. een sponsorovereenkomst gesloten met BASF voor de komende editie van de Feanrun. BASF levert als groot multinationaal chemieconcern een bijdrage aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen als klimaatbescherming, energie, voeding en mobiliteit.

BASF
“Wij zijn verheugd om ons als bedrijf te kunnen binden aan zo’n mooi sportief evenement, met daaraan gekoppeld een goed doel, in dé sportstad van het Noorden”, aldus Marieke Jeurink, HR Business Partner, BASF. Met een vestiging in Heerenveen, is BASF bekend met de regio. De missie van BASF, we create chemistry for a sustainable future, sluit mooi aan bij de doelstelling van de Feanrun. Jeurink voegt toe: “Het onlangs bij BASF geïntroduceerde B-fit programma voor medewerkers past uitstekend bij een sportief evenement zoals de Feanrun, onze collega’s zijn al aan het trainen”. Het bedrijf heeft in Nederland zo'n 950 medewerkers die verspreid zijn over acht locaties. Sjoerd Visser, Site Director BASF Heerenveen, vertelt: “In Heerenveen ontwikkelen en produceren we harsen en dispersies voor de drukinkt- coatings- en verpakkingsindustrie.” Deze producten worden onder andere gebruikt in duurzame inkten voor voedselverpakkingen, waardoor bijvoorbeeld de kleur langer behouden wordt en het milieu minder belast wordt. Tevens maken ze hoogwaardige additieven die naast genoemde industrieën ook worden toegepast in de elektronica- en kunststoffenindustrie.

FEANRUN 2018
De Feanrun vindt dit jaar plaats op zondag 2 september 2018 om 14:00 uur in Heerenveen. Het is een sportieve en gezellige loop over 4 Engelse mijlen (ongeveer 6,4 kilometer) waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede doel. De start en finish zijn beide in het centrum. Het bestuur van de Feanrun is blij met BASF als nieuwe hoofdsponsor. “BASF is een mooie hoofdsponsor: een bedrijf gevestigd in de regio met een internationaal karakter dat streeft naar een duurzame toekomst”, aldus Rinse Bleeker van Stichting Feanrun.

Gouden Plak Bedrijvenrun
De Gouden Plak Bedrijvenrun is een onderdeel van de Feanrun. Tijdens de bedrijvenrun kunnen collega’s op een sportieve en gezellige manier de zomervakantieperiode afsluiten. Het deelnemende bedrijf draagt op deze manier ook bij aan het goede doel en wordt natuurlijk gepromoot. Inschrijven voor de individuele- en bedrijvenrun kan via ´n Gouden Plak.