HEERENVEEN - Afgelopen weekend wisten alle jongensteams van Heerenveense Hockeyclub Quick Stick hun wedstrijden te winnen. Van de vijf teams speelden vier teams thuis. Daarvan wist JA1 zelfs het kampioenschap zeker te stellen. Een verslag van een mooie hockeyzaterdag.

Zaterdagochtend 18 mei speelde het jongste jongenselftal, JD1, als eerste. Thuis vond hun wedstrijd plaats tegen Dash uit Hoogezand. Het jonge team met een mix van D- en E-spelers liet een mooie hockeywedstrijd zien en wist te winnen met 3-0.

Om 12.30 uur begon op het Heerenveense waterveld de Super B-wedstrijd van Quick Stick JB1 tegen Leonidas JB1. Een wedstrijd die Quick Stick - gelet op de ranglijst - van de Rotterdamse club zou moeten kunnen winnen. In werkelijkheid moest JB1 flink aan de bak om de drie punten binnen te halen. Na een goede start met enkele grote kansen voor Quick Stick kwamen de bezoekers uit Rotterdam meer en meer aan spelen toe. Dit resulteerde in een strafcorner, waar ze uit scoorden. Enkele minuten voor de rust benutte Quick Stick eveneens een strafcorner: 1-1. In de tweede helft speelden beiden teams sterk, waarbij de keepers over en weer zorgden voor knappe reddingen. Uiteindelijk wist het Heerenveense team uit een sterk uitgespeelde aanval te scoren. Niet lang daarna kreeg Quick Stick een strafbal door een opzettelijke overtreding in de cirkel. Ook hieruit volgde een goal. Na deze 3-1 werd het erg onrustig met wat tijdstraffen aan beide kanten. Leonidas wisselde de keeper om voor een extra veldspeler en benutte dit overtal: ze scoorden vlak voor tijd. Quick Stick wist gelukkig de krappe voorsprong van 3-2 te verdedigen en stapte als winnaar van het veld.

Na de wedstrijd van JB1 mocht JB2 thuis aantreden tegen HVA uit Assen. Met HVA als 3e en Quick Stick als 7e in de poule beloofde het een spannende wedstrijd te worden. En dat bleek. De teams waren aan elkaar gewaagd maar Quick Stick benutte mooie kansen en won met 3-0. Als laatste stonden zaterdag de wedstrijden van JA1 en JC1 op het programma. Beide Quick Stick-teams staan bovenaan in hun poule. Op het waterveld in Heerenveen won JA1 met 2-1 van Harlingen JA1. Daarmee bemachtigden ze het kampioenschap! Extra mooi voor de jongens uit het team die volgend jaar gaan studeren en dan niet langer voor Quick Stick kunnen uitkomen. In Leeuwarden won JC1 met 6-2 van MHCL JC1. Hun kampioenschap is nog niet zeker; het blijft nog even spannend in de C-poule.