HEERENVEEN - Drukkerij Van der Eems Heerenveen mag zichzelf de 200e deelnemer noemen van Zuid Friesland On Stage. Een prachtige mijlpaal, die traditiegetrouw met een slagroomtaart gevierd wordt. “Gewoonweg fantastisch, alle inzet van de lokale ondernemers die hun steentje bijdragen aan Zuid Friesland On Stage”, aldus Projectleider Stephanie van Barneveld. “Het is geweldig om te zien dat het belang van dit evenement wordt erkend en dat het zo breed wordt gedragen in Zuid Friesland”. Op 16 maart zal het Fean Plaza in Heerenveen omgetoverd worden voor het zogenaamde Beroepenfeest. Binnen de sectoren Handel & Economie, Techniek, Groen & Natuur en Zorg, Welzijn en Maatschappij, staan dan ruim 200 beroepen bijna 800 VMBO leerlingen te woord over hun beroep.

Drukkerij
Van der Eems Op 16 maart a.s. beleeft Zuid Friesland on Stage alweer haar 7e editie in het Fean Plaza in Heerenveen. Sjoukje van der Eems-Hijlkema, van Drukkerij Van der Eems, heeft al een aantal jaren meegedraaid met Zuidwest Friesland On Stage, en doet nu voor de 2e keer mee aan Zuid Friesland On Stage. Al jaren ziet zij het succes én het belang van On Stage in. De bekende On Stage slogan “Alles mag je worden, behalve ongelukkig”, raakt bij haar een gevoelige snaar: “Het is gewoon zo wáár, dat het zo belangrijk is dat je iets kiest waarvan je gelukkig wordt. Meedoen vinden we daarom ook ontzettend belangrijk. Daarnaast is het natuurlijk een win-win-win-situatie voor leerlingen, onderwijs en bedrijven. Voor de leerlingen om een kijkje te nemen in de keuken, voor de bedrijven om op deze manier hun steentje bij te dragen en natuurlijk een mooie kans om even te netwerken tijdens het Beroepenfeest”, aldus Sjoukje. En wat Sjoukje misschien wel het allermooiste vindt, is de ontvangst van de leerlingen. “Een ongelooflijk speciaal moment, al die leerlingen die over de rode loper en onder luid applaus binnenkomen. Prachtig.”

Zuid Friesland On Stage
Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo’n 800 VMBO-leerlingen die meedoen aan Zuid Friesland On Stage staan voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Met échte mensen in gesprek gaan over hun beroep, dat motiveert en helpt bij het maken van een keuze. Het enige wat nodig is, is enthousiasme en kennis over een beroep te delen met de leerlingen en hen eenmalig op tegenbezoek ontvangen. De automonteur tot en met de advocaat is welkom, want Dromen mag bij On Stage.

Meedoen kan nog!
Tijdens het Beroepenfeest op 16 maart in Fean Plaza houdt u korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn in uw beroep. Op de Doe Dag op 28 maart ontvangt u de leerlingen die er nog meer over willen weten op uw werkplek. U laat hen daar zien hoe een werkdag eruit ziet.

Inschrijven kan op de website www.zuidfrieslandonstage.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stephanie van Barneveld – Projectleider Zuid Friesland On Stage: mail@zuidfrieslandonstage.nl