HEERENVEEN - Op vrijdagochtend eens in de 14 dagen wordt er gezongen door het Zingen voor je leven koor van Heerenveen. Het koor staat onder leiding van Grytsje Kingma en de muzikale begeleiding is van Wil van Eekeren (meestal piano). Er is, naast het zangrepertoire van uiteenlopende liedjes uit vele landen van de wereld, veel aandacht voor de stem en voor wat je daar allemaal mee kunt doen. Improviseren, samen klanken maken, je eigen stem vinden en laten horen. Dit alles in een veilige sfeer, waarin niets moet en veel mag.

Het is een koor dat bedoeld is voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, bij henzelf of in hun naaste omgeving. Het koor valt onder de landelijke Stichting Kanker in Beeld, die diverse mogelijkheden biedt op het gebied van creatieve expressie. Zingen kan helend zijn, zingen en stemexpressie kunnen helpen bij het verwerken van de impact die kanker in je leven kan hebben. Landelijk zijn er 30 koren, in Friesland zijn er twee koren van Zingen voor je leven, in Leeuwarden en Heerenveen.

Om mensen de gelegenheid te geven om eens geheel vrijblijvend kennis te maken met het koor van Heerenveen en deze vormen van stemexpressie en zingen, is er op vrijdag 4 november een Open Ochtend. In het eerste deel is er stemexpressie, dan is er pauze en daarna is er een klein uur zingen. Bladmuziek/liederenbladen zijn voor de belangstellenden aanwezig, er zijn liedjesmappen ter inzage. Noten kunnen lezen is niet nodig, ook als je nog nooit gezongen hebt ben je welkom en kun je prima meedoen. Misschien ontdek je hoe leuk het is om te zingen! Grytsje en Wil, en ook de koorleden zelf, beantwoorden in de pauze graag alle vragen. En iedereen mag meedoen!

Tijd: 10.00 – 12.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur) Adres: De Rinkelbom, Zwanedrift 2 te Heerenveen. We zitten in lokaal 10, dat is als je de gang inloopt, ongeveer halverwege aan je linkerhand.

Bij voorkeur even aanmelden van tevoren. Dit kan bij Grytsje Kingma: grytsje.kingma@solcon.nl, 0513 – 551139. Ook is er meer te lezen over het koor op: www.zingenvoorjelevenheerenveen.blogspot.com en over de stichting Kanker in Beeld: www.kankerinbeeld.nl .