HEERENVEEN - Wie geïnspireerd is door de tentoonstelling Nevels en wil leren zelf nevels te aquarelleren in de stijl van Wiebe Knobbe en Marije Bouman, kan terecht in Museum Heerenveen. Op woensdag 13 december 2023 organiseert het museum van 14.00 – 16.30 uur de workshop nevels aquarelleren, die gegeven wordt door kunstenaar en exposant Marije Bouman.

Tentoonstelling Nevels

In de tentoonstelling Nevels staat het landschap rond Heerenveen centraal. Regelmatig geeft nevel de weilanden, wateren en bossen een magische uitstraling, die diverse kunstenaars uit de omgeving heeft geïnspireerd. Daarom organiseert Museum Heerenveen van 23 september 2023 tot en met 14 januari 2024 de tentoonstelling ‘Nevels. Mysterie van het landschap’, met werk van Willem van Althuis, Wiebe Knobbe, Sjoerd de Vries, Christiaan Kuitwaard, Janne Heida, Rabbo Ploeger en Marije Bouman te zien. Door middel van geluidseffecten en vormgeving wordt een mysterieuze sfeer gecreëerd, waarin de haast poëtische werken goed tot hun recht komen en de zintuigen worden geprikkeld. Zo komen bezoekers even helemaal tot rust.

Ervaren workshopdocent

Met de workshop nevels aquarelleren biedt Museum Heerenveen nu de unieke kans om les te krijgen van één van de exposanten. Marije Bouman (Amsterdam, 1971) is een ervaren kunstenares en docent. Zij studeerde in 1995 af in de richting tekenen, schilderen en grafiek aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Zij woont sinds 2000 in de gemeente Heerenveen en exposeerde onder meer bij het Tripgemaal, Galerie Hoogenbosch, Galerie Getekend en Museum Belvédère. Haar werk wordt gekenmerkt door tere, mistige en suggestieve vormen, een ingetogen kleurgebruik, vaak gecombineerd met accenten Oost-Indische inkt. Haar werk is onder andere opgenomen in de collectie van Museum Belvédère, de Julia Jan Woutersstichting, De Tjongerschans en FB Oranjewoud.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op woensdag 13 december 2023 van 14.00 – 16.30 uur in Museum Heerenveen. De kosten voor de workshop bedragen € 37,50 per persoon, exclusief materiaal. Gebruik van aanwezig materiaal kost € 5,00 per persoon. Deelnemers mogen ook hun eigen materiaal meenemen. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van een aquareldoos met goede studiekwaliteit aquarelverf, een breed, middel en dun aquarelpenseel, aquarelpapier van a4-formaat, aquareltape, hardboard om op te spannen en keukenpapier.

Wie mee wil doen aan de workshop kan zich tot en met woensdag 6 december aanmelden door een mail te sturen naar info@museumheerenveen.frl. Deelnemers dienen hierbij te vermelden of zij zelf materiaal meenemen. Vanwege de beperkte ruimte geldt er een maximum van 10 deelnemers voor de workshop. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.


De tentoonstelling Nevels - Mysterie van het landschap is te zien in Museum Heerenveen van 23 september 2023 tot en met 14 januari 2024.