HEERENVEEN - Na een digitale versie in 2022, heeft er op woensdagvond 11 januari voor het eerst weer een fysieke nieuwjaarsreceptie plaatsgevonden in het Posthuis Theater in Heerenveen. Tijdens deze Nieuwjaarsreceptie, georganiseerd door Regio Heerenveen 'n Gouden Plak, heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan voor een laatste keer de winnaar van de Gouden Speld 2023 bekend mogen maken. De Gouden Speld werd opgespeld door eregast de heer drs. A.A.M. Brok, de Commissaris van de Koning. Dit jaar gaat de blijk van waardering naar Aize Wijnstra.


Aize is al jarenlang een onvermoeibare aanjager en initiator voor de dorpen Akkrum en Nes. Hij heeft aan de wieg gestaan of een actieve bijdrage geleverd aan bijvoorbeeld de werkgroep "Altijd Akkrum", de centrumvisie, de uitzending van "Simmer yn Fryslân" en de Keunstroute door Akkrum. Maar Aize steekt zelf ook graag letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouw om het dorp op te knappen.

Bijzonder daarbij is dat Aize vanuit de dorpen Akkrum en Nes actief de verbinding zoekt met de gemeente en 'n Gouden Plak, maar juist ook met omliggende dorpen. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Daarnaast levert Aize zijn inzet een positieve bijdrage aan het aantrekkelijk maken van het dorp Akkrum voor waterrecreanten. Dat Aize een positieve bijdrage levert aan het op de kaart zetten van de regio en in het bijzonder Akkrum en Nes is niet onopgemerkt gebleven. Vanuit het dorp Akkrum heeft de nominatie van Aize veel steunbetuigingen gekregen. Aize wordt geroemd om zijn actieve en verbindende rol en pakt, daar waar nodig, de rol als ambassadeur voor de dorpen Akkrum en Nes.

De Gouden Speld is een blijk van waardering voor die persoon of organisatie die (het afgelopen jaar) op bijzonder positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van de regio Heerenveen. Deze prijs is een initiatief van regio Heerenveen 'n Gouden Plak, is gemaakt door Atelier De Bron uit Heerenveen en wordt jaarlijks uitgereikt door de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie.