HEERENVEEN - Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Frits Klein in Oranjewoud werd geboren en dat wil Museum Heerenveen vieren met een tentoonstelling ter ere van zijn werk.

Frits Klein is tijdens de oorlog begonnen met het maken van tekeningen en schilderijen en staat onder andere bekend als de schepper van Gurbe en Loltsje in de Leeuwarder Courant.

Het museum heeft al een aantal werken van Frits Klein in de collectie, maar wil tijdens deze tentoonstelling nog meer van zijn werk laten zien. Om die reden doet Museum Heerenveen een oproep aan particulieren en verzamelaars om werken in bruikleen te geven. Op 7 september organiseert Museum Heerenveen een inbrengdag. Heeft u werken van Frits Klein en zou u die willen tentoonstellen? Dan vraagt Museum Heerenveen u een foto van dit werk op te sturen naar info@museumheerenveen.frl en het museum zal daarna contact opnemen om een tijdslot te plannen.

De tentoonstelling zal plaatsvinden van 27 september 2024 tot en met 19 januari 2025 en geeft de bezoekers de mogelijkheid om Frits Klein nog beter te leren kennen en te bewonderen.