HEERENVEEN/LEEUWARDEN - Op donderdag 29 februari organiseren Werff Talent uit Heerenveen, Verkeersschool Tilstra uit Leeuwarden en Opleidingscentrum Oosterpoort-Knol uit Leeuwarden opnieuw een transport en logistiek banenmarkt. Van 14:00 tot 20:00 uur zijn jongeren die klaar zijn met hun opleiding, werkzoekenden of werkenden die openstaan voor een nieuwe baan, van harte welkom in de Scantrihal Leeuwarden van Chauffeursvereniging Friesland voor de altijd populaire Meet & Drive.

Meet & Drive

Tijdens het evenement zijn er zo’n 15 transport en logistiek bedrijven uit de regio aanwezig die op zoek zijn naar personeel. Want hoewel het personeelstekort enigszins is gestabiliseerd, zijn er nog altijd nieuwe beroepschauffeurs nodig. De Meet & Drive geeft bezoekers de gelegenheid om laagdrempelig in contact te komen met hun eventueel nieuwe werkgever. Daarnaast worden er presentaties gegeven over alles wat er komt kijken bij de opleiding tot chauffeur. Om er écht achter te komen of het beroep van chauffeur wat voor de bezoeker is, worden er proefritten op vrachtwagen en bus aangeboden.

Jeugddroom

‘We horen het zo vaak’, zegt één van de organisatoren Marije van der Werff van Werff Talent, ‘mannen of vrouwen waarvan hun vader vroeger vrachtwagenchauffeur was, willen nu op latere leeftijd zelf chauffeur worden. Het is toch een soort jeugddroom die vaak niet tot vervulling komt. Dit door een verkeerd beeld over beroepschauffeurs, de lastige opleiding of de kosten voor een opleiding. Over al deze zaken geven wij uitleg tijdens de Meet & Drive met als doel om deze dromers alsnog te voorzien in hun droombaan, vervolgt Van der Werff.

Transport en logistiek bedrijven ook doelgroep

De banenmarkt wordt niet alléén georganiseerd voor jongeren, werkzoekenden of carrièreswitchers. Ook bedrijven uit de transport en logistieke sector die te maken hebben met interne opleidingen en nascholing Code95* van hun personeel, zijn van harte welkom op 29 februari. ‘’Nascholing Code95 is nog best een lastig verhaal’, vertelt Manfred van Verkeersschool Tilstra. ‘’Een transportbedrijf houdt zich voornamelijk bezig met transport en het hele theoretische gedeelte is vaak een ondergeschoven kindje. Samen met Oosterpoort-Knol informeren wij deze bedrijven graag over alles wat komt kijken bij het opleiden van een (nieuw)personeelslid tot beroepschauffeur’’.

Bedrijven als Faber Bloementransport B.V., Melkweg Fritom, Sijperda, Van der Werff Logistics, Agrilog en MCS zijn aanwezig tijdens de Meet & Drive.

Informatie Meet & Drive

Donderdag 29 februari 2024

Scantrihal Chauffeursvereniging Friesland

Orionweg 10

8938 AH Leeuwarden

14:00 – 20:00 uur

Aanmelden en meer informatie

Toegang is gratis. Aanmelden kan via de website. Dit is niet verplicht maar het vergroot de kans op een rit in een vrachtwagen of bus. Meer informatie vind je op

https://werfftalent.nl/meet-drive-29-februari-2024/ of via de sociale media kanalen.