HEERENVEEN - De beelden van de internationaal vermaarde kunstenaar Tony Cragg (1949) staan normaal gesproken in wereldsteden als Venetië, Sao Paolo en Sydney. Nu worden ze geplaatst in het museumpark van Staatsbosbeheer rondom Museum Belvédère, waar straks een expositie over de kunstenaar te zien zal zijn.

Zes monumentale sculpturen krijgen een tijdelijk onderkomen op verschillende locaties in het museumpark, zorgvuldig gekozen door de kunstenaar. De plaatsing van de monumentale sculpturen door Craggs crew heeft vorige week plaatsgevonden.

Tony Cragg is een van oorsprong Britse beeldhouwer die woont en werkt in het Duitse Wuppertal. Zijn werken bevinden zich in de collectie van onder meer het MOMA in New York en de Tate Gallery in Londen. Hij staat bekend om het gebruik van onconventionele materialen als plastic, glasvezel en kevlar. Zijn sculpturen zijn sterk geïnspireerd op natuurlijke vormen en bewegingen. Ze nodigen nadrukkelijk uit om er kijkend omheen te lopen in een voortdurende dialoog met de omgeving. In het museumpark geven ze een nieuwe betekenis aan het landschap – verten, zichtlijnen en verhoudingen.

De tentoonstelling ‘Tony Cragg - Points of View’ zal corona volente te zien zijn van 24 april t/m 26 september in het museumpark en vier kabinetten van de westvleugel. Er verschijnt tevens een catalogus bij.