HEERENVEEN - Op vrijdag 22 september 2023 om 16.00 uur opent weervrouw Tjitske Wiebenga van Omrop Fryslân de tentoonstelling Nevels. Mysterie van het landschap, die van 23 september 2023 tot en met 14 januari 2024 te zien is in Museum Heerenveen.

Inspiratiebron voor kunstenaars

Een mysterieuze nevel daalt regelmatig neer over het landschap rond Heerenveen. Wie op deze dagen ’s ochtends vroeg voor dag en dauw de natuur in gaat, komt terecht in een wereld waarin niemand te bekennen is en alleen de geluiden van de vogels en de wind hoorbaar zijn. De nevel geeft de weilanden, wateren en bossen een magische uitstraling, die diverse kunstenaars in het verleden inspireerde. En ook nu nog heeft de nevel invloed op het werk van kunstenaars uit de omgeving. Daarom organiseert Museum Heerenveen van 23 september 2023 tot en met 14 januari 2024 de tentoonstelling ‘Nevels. Mysterie van het landschap’, met werk van Willem van Althuis, Wiebe Knobbe, Sjoerd de Vries, Christiaan Kuitwaard, Janne Heida en Marije Bouman.

Romantisch karakter

Met de tentoonstelling Nevels wil Museum Heerenveen het mystieke en romantische karakter van mist weer op de voorgrond plaatsen. Door middel van geluidseffecten en vormgeving wordt een mysterieuze sfeer gecreëerd, waarin de haast poëtische werken goed tot hun recht komen en de zintuigen van de bezoekers worden geprikkeld. Bezoekers kunnen experimenteren en zich laten inspireren. Nevels verhullen de realiteit, maken de omgeving zacht en brengen kalmte. Kom tot rust in Museum Heerenveen en geniet.


Ook voor kinderen

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is de tentoonstelling Nevels interessant. Zij kunnen zelf actief aan de slag met een leuke knutselactiviteit. In het museumcafé kunnen zij een bril maken met speciale glazen, die alles om hen heen nevelig maken. Zo gaan zij anders kijken naar de omgeving en het landschap om hen heen.


De tentoonstelling Nevels. Mysterie van het landschap is te zien in Museum Heerenveen van 23 september 2023 tot en met 14 januari 2024.