HEERENVEEN - Na de vernielingen in november, is de Walk of Fean deze week opnieuw getroffen door vandalisme. In 2020 zal de Walk of Fean hierdoor niet meer op dezelfde wijze zichtbaar zijn.

Het bestuur van regio Heerenveen ’n Gouden Plak had bij de vernielingen in november al aangekondigd zich te beraden over de toekomst van de Walk of Fean. De vernieling van afgelopen week, waarbij het beeld van Sjoerd Feenstra voor de 2e maal kapot is gemaakt, is de doorslag geweest om te besluiten dat de beelden niet meer op de huidige wijze zichtbaar zijn.

Daar waar het de bedoeling was om begin 2020 ook het eerder vernielde beeld weer terug te plaatsen, is er nu besloten om alle beelden vandaag te verwijderen. Begin 2020 zal het bestuur met onder andere de betrokken sponsoren in overleg over een alternatief om de beelden zichtbaar te houden.

Wanneer inwoners of bedrijven ideeën hebben over een alternatief, dan worden zij door het bestuur uitgenodigd om dit door te geven via info@ngoudenplak.nl. Het bestuur betreurt het dat dit besluit moest worden genomen, maar het is onmogelijk om op deze wijze de Walk of Fean in stand te houden.