HEERENVEEN - Dag van de Vrachtwagen Chauffeur donderdag 8 december: Pit Stop Heerenveen, afslag 26a 10:00 tot 16:00.

Op donderdag 8 december is het de Dag van de VrachtwagenChauffeur. Dit is een landelijke actie door de transportsector bedacht en uitgevoerd door werkgevers en aanverwante branches. In deze beroepsgroep heerst er al jarenlang enorme schaarste. Dit komt door minder instroom van jonge beroepschauffeurs en steeds meer uitstoom. De instroom is minder doordat het imago van het beroep in aanzien is gedaald de afgelopen jaren. Je moet veel uren werken en flexibel zijn. Door huishoudens waarin partners beide een baan hebben en ook beide de zorg voor het thuisfront, levert dit knelpunten qua werkvermogen. Daarentegen zijn er veel babyboomers die nu de plek achter het stuur verlaten omdat zij een pensioengerechtigde leeftijd hebben.

Maar onze vrachtwagenchauffeurs die werken in deze prachtige dynamische sector zijn zeer gepassioneerde kilometervreters. Ze zijn loyaal aan hun werkgever en de klanten waarvoor zij de waardevolle producten vervoeren. Ze werken uptempo met een no- nonsens mentaliteit. Als ze geladen zijn of als ze gelost zijn, als ze vertrekken of weer thuis komen ze hebben altijd een goed zin, zo lang ze maar onderweg zijn. Deze dames en heren truckers zorgen dat de producten komen waar jij het wilt hebben. De vrachtwagenchauffeur maakt het waar! Om alle helden van de weg te vertellen, te laten zien en te laten voelen hoe waardevol ze zijn voor de Nederlandse Economie en onze maatschappij is de Dag van de Vrachtwagen Chauffeur uitgeroepen. Dit is aanstaande donderdag 8 december.

In Heerenveen wordt het serieus opgepakt door een spontane samenwerking van bedrijven en gemeente Heerenveen. Ze hebben een Pit Stop georganiseerd op een locatie langs de A7 en zal goed in het oog springen voor de chauffeurs, die zin hebben in een lekkere kop koffie en wat warms. Door o.a. Krone Trailers, Bliksem Reclame, Werff Talent, Van ‘t Blik Truck en Trailerservice, Jumbo Kooistra, Hof van de Koning, Hanos, FC Nienhuis wegbeveiliging, Lokaal 55, Pax Bouw en industrie en Niek Dijkstra. Gemeente Heerenveen kent naar schatting de meeste Transport dichtheid van Noord-Nederland en is daarom bij uitstek dé locatie om dit evenement te organiseren. Op het industrieterrein IBF staat er donderdag 8 december van 10:00 tot 16:00 uur een heerlijke koffie en een warme hap klaar. Met bordjes langs de route komen ze zonder problemen met hun trucks op de goed bereikbare locatie. Over het weer is ook nagedacht, droog en warm onthaal, zelf een muzikale omlijsting is inbegrepen voor onze Helden van de Weg.

https://dagvandevrachtwagenchauffeur.nl/