EARNEWALD - Op 2, 3 en 4 september vinden er in Nationaal Park De Alde Feanen verschillende activiteiten plaats tijdens het landelijke natuurfestival Fête de la Nature. Gedurende het weekend wordt de natuur gevierd met jong en oud, waarbij de verbinding tussen mens en natuur centraal staat. Vanwege de belangrijke boodschap bieden verschillende ondernemers in het gebied hun activiteit gratis of tegen een gereduceerde prijs aan, zodat bezoekers op een laagdrempelige manier kunnen genieten van het unieke moerasgebied van Friesland.

Mens en natuur in verbinding
In 2012 is het idee voor Fête de la Nature in Nederland ontstaan en in mei 2014 vond de eerste landelijke editie plaats, waarna het in 2016 maar liefst 62.000 bezoekers trok. Oorspronkelijk komt het evenement uit Frankrijk. Daar werd het vooral van bovenaf georganiseerd, door de grote natuurorganisaties. ‘’Wij vonden het juist belangrijk om de verbinding met de natuur bij de mensen zelf te houden en niet alleen bij de natuurorganisaties. Toen ontstond het idee voor een grassrootsfestival, een natuurfestival dat van onderaf (vanuit de graswortels) wordt georganiseerd, omdat het ontzettend belangrijk is om die verbinding tussen mens en natuur weer te herwaarderen’’, aldus Anne Leeflang, mede initiatiefnemer van Fête de la Nature.

Veelal gratis activiteiten
In Nationaal Park De Alde Feanen vind je tijdens Fête de la Nature (gratis) activiteiten die jong en oud een onvergetelijk weekend bezorgen. Ga bijvoorbeeld met het Fryske Gea ‘Op zoek naar de Big Five’ tijdens een speciale vaarexcursie overdag of stap ’s avonds aan boord voor een schemertocht met lokale (spook)verhalen en andere weetjes over de nacht. Ben je meer een ochtendmens? Start de dag dan met een SUPtour of een yogales in de natuur, heerlijk! Ook echte spelfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens de GPS-tocht door het natuurgebied. Doel? Kraak de code en maak kans op een mooie prijs!

Meer informatie over Fête de la Nature en het volledige programma vind je op np-aldefeanen.nl/fete-de-la-nature-2022