HEERENVEEN - Een topprestatie van de medewerkers van Ziekenhuis Tjongerschans die de voeding verzorgen. Zij hebben de keurmerkaudits van Stichting Veiligvoedsel.nl met een prachtig resultaat doorlopen. Het niveau in de organisatie is zo hoog, dat zij genomineerd is voor de Veiligvoedsel.nl Awards 2022 Beste Ziekenhuis. Hiermee behoren zij tot de top van heel Nederland. Daarnaast is afdeling BGA genomineerd als Beste zorgafdeling.

Ziekenhuis Tjongerschans ontvangt elk jaar een adviseur van Stichting Veiligvoedsel.nl voor een keurmerkaudit. Tijdens deze audit wordt de organisatie op honderden onderdelen beoordeeld met betrekking tot de voedselveiligheid. De medewerkers van de keukens, restaurants en afdelingen die binnen Ziekenhuis Tjongerschans betrokken zijn bij de voedselverwerking presteren het elk jaar weer om een hoge score neer te zetten. Een veilig gevoel voor de cliënten en bezoekers van het ziekenhuisrestaurant of de zorgafdelingen.

Stichting Veiligvoedsel.nl reikt jaarlijks zeven verschillende Veiligvoedsel.nl Awards uit aan de beste zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland. Met het uitreiken van de awards geeft de stichting positieve aandacht aan de medewerkers die er elke dag voor zorgen dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt tijdens de voedselverwerking.

De winnaar van de Veiligvoedsel.nl Award beste zorgafdeling wordt bekend gemaakt op maandag 25 april om 14:00 uur en beste ziekenhuis wordt bekend gemaakt op donderdag 28 april om 9:30 uur via de website https://veiligvoedselawards.nl/.