HEERENVEEN - Met haar indringende portretten bouwde de in Heerenveen geboren en getogen fotograaf Reiny Bourgonje de afgelopen jaren een sterke reputatie op te bouwen in binnen- en buitenland. Zij won prestigieuze fotografieprijzen en haar meisje met de parel was van 8 tot en met 14 mei te zien in museum Het Mauritshuis in Den Haag.

Lukte het niet om naar Den Haag te gaan? Niet getreurd, want van 27 mei tot en met 14 september 2023 is Bourgonjes meisje met de parel ook te zien in Museum Heerenveen, samen met 20 andere portretten van Bourgonje. Nooit eerder waren zoveel werken van Bourgonje te zien in één tentoonstelling.

Ook voor kinderen
Ontdek op een interactieve manier de tentoonstelling Reiny Bourgonje: Zie de mens in Museum Heerenveen! Kinderen krijgen een vriendenboekje met ingevulde pagina's zonder foto's of namen. Ze moeten aan de hand van de informatie op zoek naar de bijbehorende portretten. Zo leren ze niet alleen de personen op de portretten kennen, maar worden ze uitgedaagd om goed te kijken. Mis deze unieke kans niet om de tentoonstelling op een leuke en educatieve manier te ontdekken. Haal het vriendenboekje bij de balie en start met speuren!

De tentoonstelling Reiny Bourgonje – Zie de mens is te zien in Museum Heerenveen van 27 mei tot en met 10 september 2023.