FRIESLAND - De studio van Ina Meijer and Matthijs van Cruijsen wint de provinciale designprijs met het ontwerp Sweet Nothing. Gedeputeerde Michiel Schrier reikte op 10 november de prijs van € 5.000 uit.

De inzendingen van Martin Brandsma en Studio Elmo Vermijs kregen een eervolle vermelding van de jury. Beide inzendingen ontvangen hiervoor € 500.

De studio uit Pingjum maakte een Nederlandse interpretatie van de traditionele Japanse theeceremonie. Het Matsura Museum in Hirado en de Nederlandse Ambassade in Japan gaven de opdracht voor dit ontwerp. Het ontwerp Sweet Nothing bestaat uit een reeks typische Japanse producten. Onder andere snoepjes voor de theeceremonie, porseleinen theekommen, bloemsierkunst en een kimono.

Juryrapport

De jury kende prijs toe aan INA-MATT omdat zij verder kijkt dan de eigen grenzen van de regio, cultuur, identiteit en tijd. “Bij heel veel inzendingen dit jaar zien we dat Friese ontwerpers de blik niet naar binnen, maar juist naar buiten richten. Het ontwerp van INA– MATT is daar een mooi voorbeeld van”, aldus het juryrapport. De jury bestond dit jaar uit Lonny van Ryswyck, Yu-Lan van Alphen, Robert-Jan Hofhuis, Arjan Boerstra en Tim Vermeulen.

Publieksprijs

Het ontwerp van Kr8werk kreeg de De Moanne publiekprijs. Jurjen Hofstra en Ronald Brouwer ontvingen de prijs voor de visuele identiteit van Post-Plaza Hotel & Grand Café. Het tijdschrift De Moanne heeft een speciale uitgave gemaakt over de vormgevingsprijs van de provincie Fryslân.

Met de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving wil de provincie een impuls geven aan de belangstelling voor vormgeving in Fryslân. Meer informatie en beeldmateriaal van de winnaar en de genomineerden is te vinden op: www.vormgevingsprijs.frl