JOURE - Om pleegouders te werven start vandaag de Week van de Pleegzorg. Speciale banners aan schoolhekken in De Fryske Marren vragen aandacht voor deze week. Roel de Jong, wethouder van de gemeente De Fryske Marren, plaatste woensdag 3 november een banner met de tekst ‘Omdat een kind bij jou helemaal zichzelf mag zijn’ op het hek van basisschool ‘De Trieme’ in Sintjohannesga. Dit deed hij samen met de school, Jeugdhulp Friesland en ouders.

Opgroeien in een gezin. Voor de meeste kinderen is dit de normaalste zaak van de wereld. Maar wat als de problemen in een gezin zo groot zijn dat een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen? Dan is (tijdelijk) wonen in een pleeggezin vaak het beste alternatief. Op dit moment zijn er in Friesland ruim 850 pleegkinderen, waarvan 51 pleegkinderen in De Fryske Marren in 37 pleeggezinnen wonen. Deze kinderen variëren in leeftijd van 0 tot 21 jaar.

Als school bouwen wij iedere dag mee aan de toekomst van de kinderen in onze gemeente. Want ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleegouders, die (tijdelijk) bij willen springen. Wij dragen pleegzorg daarom een warm hart toe. Aldus Rianna de Jong-Hornstra, Directeur van basisschool ‘De Trieme’.

Doneer je schoolhek Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Friesland de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Naast de banner op het schoolhek, hangen er in de scholen posters en is er informatiemateriaal aanwezig. ‘Gemeente De Fryske Marren ondersteunt deze campagne van harte en we hopen dat heel Friesland volgt. Pleegouders zijn zo ontzettend belangrijk omdat ieder kind een veilige en kansrijke toekomst verdient’ aldus wethouder de Jong. Tijdens de Week van Pleegzorg staan nog verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten. Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de Pleegzorg staat op: www.weekvandepleegzorg.nl.