HEERENVEEN - Dinsdag 15 januari ontvangt de SLAH(stichting literaire activiteiten Heerenveen), de auteur Onno Blom in museum Belvedère. Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies.

Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers.

Biografie
In 2007 begon Blom met het werken aan een biografie van Jan Wolkers die hemzelf in zijn laatste levensjaar min of meer als zijn toekomstige biograaf had aangesteld. Dit resulteerde eerst in 2008 met Zo is het genoeg. Het laatste jaar van Jan Wolkers. Van 2015 tot 2017 had Blom een wekelijkse column in de Volkskrant waarin hij verslag deed van zijn bevindingen tijdens het schrijfproces. In oktober 2017 beëindigde deze column en promoveerde Blom op zijn biografie Het litteken van de dood. Enkele maanden eerder had de promotiecommissie een eerdere versie van het proefschrift geweigerd, maar nadat de decaan van de faculteit van de Leidse universiteit de commissie op een lid na had vervangen, kon Blom later dat jaar alsnog promoveren; de definitieve versie van het proefschrift bevatte een langere verantwoording en was met een kwart ingekort. In 2018 ontving Blom de Nederlandse Biografieprijs.

Praktische informatie
De SLAH ontvangt Onno Blom in museum Belvedère, Oranje Nassaulaan 12, Oranjewoud. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via reserveer@slahheerenveen.nlToegang €10, donateurs en jongeren betalen €5 alleen contante betaling mogelijk.