HEERENVEEN - Woensdag 13 februari ontvangt de SLAH(stichting literaire activiteiten Heerenveen), de auteur Marieke Lucas Rijneveld in museum Belvedère. Het belooft op 13 februari een bijzondere SLAH-avond te worden. Die avond is Marieke Lucas Rijneveld te gast, bekend van haar boeken Kalfsvlies (een poëziealbum) en ‘De avond is ongemak’ uit 2018. De avond is ongemak gaat over een gereformeerd boerengezin dat volledig ontwricht wordt door de plotselinge dood van de oudste zoon Matthies.

Wie is Marieke Lucas Rijneveld?
Over zichzelf zegt ze: ‘Ik voel me nog een kind, maar ik weet dat ik stappen moet ondernemen om me richting het volwassen leven te begeven.’ Dit citaat uit de Volkskrant van 8 februari 2018 geeft prachtig weer dat Marieke Lucas Rijneveld zich nog steeds aan het ontwikkelen is. En dat belooft wat. Naast het schrijven werkt ze twee dagen per week op een melkveebedrijf en droomt ze van een carrière als taxidermist (iemand die dieren opzet). ‘Ik ben op dat melkveebedrijf vooral poep aan het scheppen. Op de een of andere manier is dat inspirerend.’ Daarnaast is ze regelmatig te zien als tafelmens in het programma De Wereld Draait Door. Al in groep 3 van de basisschool verzon ze de naam Lucas, omdat ze zelf heel graag een jongetje wilde zijn. Op haar 19de nam ze de naam Lucas aan. Zelf zegt ze daarover: ‘Ik voel me zowel jongen als meisje.”

Praktische informatie
De SLAH ontvangt Marieke Lucas Rijneveld in museum Belvedère, Oranje Nassaulaan 12, Oranjewoud. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via reserveer@slahheerenveen.nl Toegang €10, donateurs en jongeren betalen €5 alleen contante betaling mogelijk.