HEERENVEEN - Theo de Feyter (beeldend kunstenaar en archeoloog) en Giath Taha (fotograaf) geven in de expositie ‘PUIN HOOP’ impressies van Syrië tijdens de burgeroorlog. De tentoonstelling is tot en met 17 maart 2019 te zien in AFSLAG BLV, de dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen. De kunstenaars geven op dinsdag 26 februari een exclusieve rondleiding!

Giath Taha en Theo de Feyter
De kunstenaars doen uit de eerste hand verslag van hun ervaringen in het Syrische oorlogsgebied. U heeft daarmee een unieke gelegenheid uw kennis en begrip van de actuele gebeurtenissen te verdiepen. Aansluitend is er de mogelijkheid om vragen te stellen en een gesprek te voeren. Giath Taha is een Syrische fotograaf die in 2013 en 2014 in Aleppo heeft gewerkt, toen daar de oorlog tussen de rebellen en het regime op zijn hoogtepunt was. Theo de Feyter, kunstenaar en archeoloog, bezocht de stad in 2017, kort na de herovering door het Syrische leger en legde de verwoestingen en de achtergebleven mensen vast in tekeningen, gouaches en foto’s.

De rondleiding start om 14.00 uur in AFSLAG BLV en duurt maximaal een uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon (inclusief koffie/thee). U kunt een kaartje kopen via de website van Museum Belvédère. Na betaling krijgt u een bevestigingsmail die tevens dient als toegangsbewijs. Graag uitprinten en meenemen!