HEERENVEEN - Ga jij deze zomer op vakantie in Europa? Reis je binnen de Europese Unie (EU), dan hoef je aan de grens je paspoort niet meer te laten zien. En je neemt je internetbundel gewoon mee. Wat weet jij verder eigenlijk over Nederland en de EU? En wat vind je daarvan? Daarover kun je meepraten tijdens de Over Europa gesprekken in wijkcentrum De As in Heerenveen op woensdag 19 juni.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de gesprekken. Deskundigen van het ministerie zijn erbij en beantwoorden je vragen. Ervaren begeleiders zorgen dat iedereen goed mee kan doen.

Het ministerie is benieuwd naar jouw meningen en ideeën. Moet er een Europees leger komen? Kunnen EU-landen samen ons beter beschermen tegen phishing? En moet de EU gevolgen van klimaatverandering aanpakken, of kan Nederland dat beter zelf doen? Een verslag van de gesprekken gaat naar de regering en de Eerste en Tweede Kamer.

Want jouw mening telt!

De gesprekken zijn onderdeel van de informatiecampagne Over Europa. Het doel is Nederlanders laten nadenken over Nederland en de EU. De 27 EU-landen maken samen o.a. afspraken over voedsel, energie, natuur, internet en regels voor privacy. Die afspraken gelden ook voor alle Nederlanders. Zo heeft de Europese Unie meer invloed op ons leven dan je misschien denkt.

Dus praat mee, deel je mening en hoor de ideeën van anderen. Na afloop van het gesprek ontvang je als dank een cadeaubon. Per gesprek is plek voor maximaal 25 deelnemers.

Meld je aan voor één van de gesprekken via www.overeuropa.nl/gesprekken

Datum: Woensdag 19 juni

Locatie: Wijkcentrum De As, Heerenveen

Gesprek 1: 16:00 – 17:30

Gesprek 2: 18:30 – 20:00

Meer informatie:

www.overeuropa.nl