HEERENVEEN - Op 25 juni organiseert Stichting Sociaal en Vitaal een open dag op de zelfoogsttuin in Nieuwehorne. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 13.00 en 17.00 uur om de prachtige sociale zelfoogsttuin te komen bewonderen.

Stichting Sociaal en Vitaal heeft een sociale zelfoogsttuin opgericht in de gemeente Heerenveen voor kwetsbare gezinnen in de regio. Voor ruim 300 gezinnen die moeten rondkomen van een minimaal budget teelt zij hier wekelijks verse en gezonde groenten, fruit, aardappelen en kruiden. In de zelfoogsttuin worden ruim 80 soorten verschillende groenten geteeld. Van paprika, sperziebonen tot en met boerenkool. Elke week is er weer een ander gevarieerd aanbod van verse voedselproducten.

Over Stichting Sociaal en Vitaal

Gezond eten is belangrijk om je goed te voelen, ziektes te voorkomen en mee te doen in de maatschappij. Toch is het voor veel mensen in Nederland niet makkelijk om de gezonde voedingskeuzes te maken. In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voor hen is het niet altijd mogelijk om voor gezond, lokaal en vers eten te kiezen. Stichting Sociaal en Vitaal wil daar verandering in brengen met haar sociale zelfoogsttuin. De zelfoogsttuin is gevestigd aan de Houtlaan in Nieuwehorne. Tussen huisnummer 2 en 4 vind je de ingang. Via Google Maps navigeer je eenvoudig naar de tuin.

Teeltlocatie GreenInclusive

Naast de zelfoogsttuin is op dezelfde locatie ook de teeltlocatie met vezelhennep van GreenInclusive te bewonderen. GreenInclusive ontwikkelt en produceert producten van natuurlijke en lokale grondstoffen waar langdurig CO2 in opgeslagen wordt, zoals woningisolatie van vezelhennep.