HEERENVEEN - Na twee jaar was er vandaag bij alle CBO Meilân scholen een open dag als vanouds. Tijdens de open dag hebben ouders en kinderen kennisgemaakt met de school in hun buurt. 'Persoonlijk contact is belangrijk bij het maken van een basisschool keuze.'

Op de open dag kunnen nieuwe ouders en leerlingen zien hoe er in de scholen geleerd, gewerkt en gespeeld wordt. Iedere school heeft hierin zijn eigen programma. Van een rondleiding van groep 8 leerlingen tot meekijken in de lessen. De bezoekende kinderen schuiven zelfs wel eens aan bij de kleuters. 'Fijn dat er wordt gekeken naar wat ieder kind nodig heeft.' zegt een nieuwe ouder bij de Roerganger in Heerenveen.

CBO Meilân heeft veertien basisscholen en één samenlevingsschool in meerdere dorpen in de gemeente Heerenveen en De Fryske Marren. Het onderwijs is gebaseerd op het Christelijke geloof waarbij deze normen en waarden worden nageleefd. Daarbij worden kansen en ruimte geboden die passen bij specifieke behoeften van kinderen en hun ontwikkeling.

Ieder jaar is in maart een open dag bij de scholen, maar veel nieuwe ouders maken vaak ook een privé afspraak met de directeur van de school. 'Het is fijn om weer ouders in de school te mogen ontvangen. Persoonlijk contact is belangrijk bij het maken van een basisschool keuze. Op die manier kan je ouders laten zien, voelen en beleven wat wij op school doen.' aldus Elisah van Zanden, directeur van de samenlevingsschool Bloei in Terherne.