GERSLOOT - Weet u het nog? In 2017 werd voor het eerst het NK autocross in de Streek georganiseerd. Maar liefst 2 weekenden stonden in het teken van de meest populaire sport onder de autoracerij.

Ook dit jaar zal er weer een NK in Gersloot gehouden worden. Op 25 mei a.s. strijkt het NK-circus neer op de weilanden van de families Dobbe, Woudstra en Fuite aan de Tijnjeweg. Waarschijnlijk dacht u al dat de letters NK voor Nederlands Kampioenschap staan. Vanwege het succes van de cross in 2017 en de lobby van onze GFTO lobbyisten is de eerste wedstrijd van dit NK toegewezen aan de GFTO. Dit belooft een spektakel te worden!

Gemiddeld staan er bij een NK 3000 bezoekers aan de baan en zijn er ook nog eens 1000 mensen die met de coureurs mee komen. Er is tevens sprake van andere klassen dan die we normaliter kennen. Zo is de vertrouwde Sprint 2000 aanwezig maar ook zijn grote en kleine broertje; de superklasse en sprint 1600. Ook de toerwagenklasse is anders dan we gewend zijn, dit komt het meest overeen met de vrijestandaard klasse. Verder komen aan de start de keverklasse, de juniorklasse en de divisie V. Dit jaar hebben wij een primeur. Tijdens dit NK wordt er voor het eerst gereden in de Junior Buggy klasse. De leeftijd van deze jonge crossers is tussen de 13 en 21 jaar. Totaal doen er ongeveer 250 crossers mee aan dit spektakel.

Wat gaat u merken van de cross? U zult zien dat er een grote feesttent op het land in de polder wordt geplaatst, maar ook dat er vanaf vrijdagmiddag al behoorlijk reuring in de streek is. Omdat de dames en heren van ver komen, zijn deze vaak al vroeg en blijft men 2 nachten slapen. Zaterdag 25 mei a.s. wordt vanaf 9:00 de cross verreden.

GFTO
De GFTO is van en voor de Streek, wilt u dit weekend de vlag uithangen zodat men zich meer dan welkom voelt in onze geweldige dorpen?

De GFTO heeft 41 keer een eigen clubcross georganiseerd. De clubcross gaan we ook dit jaar weer organiseren. Deze zal 12 mei a.s. worden verreden, 2 weekenden vooraf aan het NK. Deze cross wordt zoals voorgaande jaren samen met de DAC (Drentse Autocros Club) georganiseerd. De cross begint om 11:00 uur. We verwachten dit jaar meer deelnemers omdat veel crossers de gelegenheid zullen nemen om hun materiaal te testen voor het NK. Deze dag zullen naast de regiocup ook de combi-klasse, keverklasse, sprint 1600, toerwagenklasse, juniorklasse de vrije standaard en de standaardklasse aantreden. Ondanks dat dit dan wel geen NK is, is dit natuurlijk ook gewoon spektakel! Men rijdt immers op een NK-baan dus de coureurs zullen ook hier laten zien wat ze waard zijn! De beide crossen worden gehouden aan de Tijnjeweg in Gersloot.

We gaan ervan uit dat u weet waar de GFTO voor staat, letterlijk en figuurlijk. Daarvoor is natuurlijk geld noodzakelijk. De autocross is dan ook een manier van de GFTO om deze gelden binnen te halen. Met het steunen van beide crossen steunt u dus indirect de eigen gemeenschap!