HEERENVEEN - Museum Heerenveen staat in de meivakantie van 22 april tot en met 7 mei 2023 in het teken van de drukkunst. Je kunt de tentoonstellingen Kunst in kopie en De drukwerkplaats bekijken en ook zelf aan de slag gaan. Zo is de groene drukwerkplaats voor kinderen de gehele vakantie geopend. Voor volwassenen is er een speciale workshop druktechniek, die gegeven wordt door Yvonne Feijten van het Beeld Lokaal.

De groene drukwerkplaats
In de groene drukwerkplaats wordt alleen gewerkt met groene producten. Zo stempel je met groente en fruit en maak je je eigen inkt met meel, zeepsop en pigment uit het keukenkastje zoals paprikapoeder, kurkuma en cacao. Bestempel je eigen ansichtkaart en ontdek met je zelfgemaakte inkt wat voor afdrukken de verschillende groenten en fruit maken. De groene drukwerkplaats is gericht op kinderen die samen met hun ouders op onderzoek gaan. Deze activiteit is gratis bij een geldig entreebewijs.

Druktechniek workshop
Op dinsdagmiddag 2 mei komt Yvonne Feijten van het Beeld Lokaal langs in Museum Heerenveen. Yvonne is een beeldmaker met een passie voor grafiek die graag anderen hiermee in aanraking brengt. In 1,5 uur kom je in aanraking met de bijzondere druktechniek die is geïnspireerd op het werk van de Groningse drukker en kunstenaar Hendrik Werkman.

De workshop druktechniek vindt plaats op dinsdag 2 mei van 14:30-16:00 en kost € 40,00 (inclusief entree voor het museum). Meld je uiterlijk 24 april 2023 aan door te mailen naar info@museumheerenveen.frl. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Stroop je mouwen op en doe je schort voor want in de meivakantie kun je aan de slag in Museum Heerenveen. De groene drukwerkplaats is van 22 april t/m 7 mei 2023 te bezoeken en de druktechniek workshop zal plaatsvinden op 2 mei van 14:30-16:00 uur.