HEERENVEEN - Een langgerekt gebouw van 30 meter hoog of toch een compacter gebouw van 43 meter hoog? En welke gevel past het beste in de omgeving? Van der Valk ontwikkelde de afgelopen tijd samen met gemeente Heerenveen twee modellen voor de ontwikkeling van het project. Inwoners kunnen meedenken over welk model het beste past.

Wethouder Jaap van Veen: “Mooi dat we nu concrete voorstellen met elkaar kunnen bespreken en daarmee een volgende stap in het proces zetten. Ik ben erg benieuwd naar de reacties op de modellen.” Paul van der Valk sluit zich daarbij aan: “We gaan graag met onze toekomstige buren in gesprek over de plannen en zien dit meteen ook als een mooie kans om beter kennis met elkaar te maken.”

Stand van zaken
Op 21 januari 2019 koos de gemeenteraad voor de vestiging van een Van der Valk Hotel aan de Oranje Nassaulaan en de oprit van de A32. Daarna was het even stil. De afgelopen tijd gebruikten Van der Valk en de gemeente om de ruimtelijke inpassing van het hotel verder te onderzoeken. Inmiddels liggen de plannen op tafel. Van der Valk en de gemeente Heerenveen maakten in overleg twee modellen voor de ontwikkeling van het project. Hierbij lag de focus op de positie, hoogte en het gevelbeeld van het gebouw, het parkeren en de ontsluiting van de kavel en de verkeersveiligheid voor fietsers.

Model 1 is een langgerekt gebouw van ongeveer 30 meter hoog, parallel aan de Oranje Nassaulaan. In model 2 staat het gebouw juist haaks op de Oranje Nassaulaan en is het met 43 meter aanzienlijk hoger. Beide modellen staan iets dichter aan de Oranje Nassaulaan dan in de schets zoals gepresenteerd tijdens het besluit van de gemeenteraad. Hierdoor is het verplaatsen van een voetbalveld niet meer nodig.

Benieuwd naar de mening van inwoners
De gemeente is benieuwd naar welk model de voorkeur uitgaat en of er opmerkingen of vragen hierover zijn. Daarom worden inwoners van Heerenveen van harte uitgenodigd om hun mening te geven over de twee modellen en een voorkeur uit te spreken. Deze reacties worden meegegeven als één van de criteria aan de raad. De gemeenteraad besluit eind 2021 welke variant het wordt. Alle informatie is op de website te vinden: www.heerenveen.nl/vandervalk.

Een reactie geven kan op twee manieren:
1. Aanmelden voor een gesprek met Van der Valk en de gemeente om vragen te stellen en een reactie te geven. De adviezen van het RIVM met betrekking tot de coronamaatregelen worden gevolgd.
2. Een schriftelijke reactie via het antwoordformulier op de website of door het sturen van een brief of email.

Ter inzage
Vanaf 1 juli 2021 tot en met 17 september 2021 zijn de modellen en bijbehorende informatie ter inzage te vinden op de website van de gemeente en bij de receptie van het gemeentehuis in Heerenveen. Meer informatie over het vervolgproces is op de website te vinden: www.heerenveen.nl/vandervalk.