HEERENVEEN - Verkeersveiligheid en snelheid zijn bij scholen en in woonwijken vaak veel besproken onderwerpen. Om daar aandacht voor te vragen, zijn vandaag twee poppen geplaatst op de Oranje Nassaulaan in Heerenveen. Later worden nog twee poppen op de Schoterlandseweg in Mildam geplaatst. De gemeente Heerenveen wil met deze actie weggebruikers attenderen op de verkeerssituatie. Het is de bedoeling dat Lucas & Lisa gaan rouleren door de gemeente. Weet u een volgende locatie?

Om de waakzaamheid van de weggebruikers te vergroten komen Lucas & Lisa naar de gemeente Heerenveen. Weggebruikers merken ze al van ver op. Ze hebben namelijk de lengte van kinderen en vallen op door de kleurstelling. Het doel is dat deze kleurrijke poppen weggebruikers aanmoedigen om voorzichtiger te rijden, bijvoorbeeld bij scholen of op plekken in een woonwijk waar veel kinderen de weg over steken. Wethouder Jaap van Veen: “Met deze poppen willen we weggebruikers op een leuke manier attenderen op hun gedrag. Te snel rijden en verkeersveiligheid is niet altijd met drempels op te lossen. Het is vaak ons gedrag dat het verschil maakt. Kinderen waarderen het kleurrijke en vriendelijke ontwerp. Met Lucas & Lisa willen we gedurende korte periodes interventies doen op locaties waar dat nodig is. Met elkaar zorgen we voor een verkeersveilige situatie.”

De namen van de poppen zijn bedacht door Lise, Evelien, Nynke en Tim uit groep 5a van CBS De Burcht en Madelon uit groep 7/8 van OBS Tjongerschool

Wethouder Jaap van Veen heeft de leerlingen van OBS Tjongerschool, OBS Het Slingertouw en CBS De Burcht gevraagd om namen te bedenken voor de poppen. De leerlingen van groep 5a CBS De Burcht waren vandaag aanwezig bij de feestelijke onthulling en plaatsing van de poppen in Heerenveen. Alle leerlingen die hebben meegedaan krijgen een mooie sleutelhanger met Lucas & Lisa cadeau.

Lucas & Lisa gaan op stap door onze gemeente

Heeft u een idee voor een volgende locatie waar Lucas & Lisa een bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid? Dan horen wij dat graag. U kunt de locatie doorgeven via email: verkeer@heerenveen.nl.