HEERENVEEN/SNEEK - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen. Drie verschillende door Senia opgerichte leesclubs in Friesland hebben plaatsen vrij voor geïnteresseerde lezers.

Leesgroep geschiedenis Heerenveen G1 Deze groep komt roulerend bij een van de leden thuis en spreekt elk nieuw seizoen dag en data voor de besprekingen gezamenlijk af. Voor het komend seizoen zijn de volgende boeken gekozen: De Rechtvaardigen van Jan Brokken, Erasmus. Dwarsdenker. Een biografie van Sandra Langereis, Koningen van Shanghai van Jonathan Kaufman, De dochters van Jalta van Catherine Grace-Katz, Zwarte Golf van Kim Ghattas, Liever dier dan mens van Pieter van Os, Bloed in de rivier van Marjoleine Kars.

Is uw belangstelling gewekt en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Jantina Miedema, via e-mail jmiedema100@hotmail.com.

Leesgroep literatuur Drachten N1
De groep bestaat uit 4 vrouwen van 75 tot 85 jaar en komt meestal op maandagmiddag bij elkaar, roulerend bij iemand thuis in Drachten en Burgum. Aankomend seizoen worden de volgende boeken gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen: Kraaien in het paradijs van Ellen de Bruin, De terugkeer van Esther Gerritsen, Aleksandra van Lisa Weeda, Raam, sleutel van Robert Welagen, De tuinen van Buitenzorg van Jan Brokken, Een onverschrokken leven van Lidy Nicolasen, De dochters van Jalta van Catherine Grace Katz.

Wilt u meer weten over deze groep? De contactpersoon, Gonny van Dieren, geeft u graag informatie via e-mail h.dieren@chello.nl of telefonisch 06 1211 0509.

Leesgroep literatuur Sneek N3
Deze groep komt meestal om een middag rond 13:30 bij elkaar, roulerend bij de leden thuis. Er is geen vaste dag en de boekenlijst voor het komend seizoen wordt in overleg gekozen.

Wilt u in contact komen met deze groep? Mail of bel dan met Kees Bulder, keesbulder@home.nl of telefonisch 06 4232 1961.

Alle leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie.