HEERENVEEN - Dinsdag 8 oktober geeft Kees van Overveld een lezing over klein probleem gedrag op de basisschool. Een lezing voor leerkrachten georganiseerd door Onderwijsbureau Semko. In de lezing zal Kees van Overveld vooral ingaan op 'low level behaviour', klein probleemgedrag dat voor enorme gevoelens van stress en frustratie bij de leerkracht kunnen zorgen.


Voorbeelden van dit gedrag zijn bijvoorbeeld ongevraagd lopen door de klas, praten door uitleg van de leraar heen, brutale antwoorden geven enzovoorts. Kees van Overveld is in onderwijsland bekend van het boek groepsplan gedrag en sociaal emotioneel leren als basis.

Werkdruk in het onderwijs en gedrag van de kinderen gaan hand in hand samen. Een leuke sfeer in de groep zorgt voor rust en plezier. Annelies Brouwer, medewerker van Semko, is blij dat Kees van Overveld deze lezing wil geven. Veel leerkrachten zijn zoekende hoe ze op een goede manier orde kunnen houden. Kees van Overveld heeft een eigen kijk op gedrag wat zeer leerzaam is voor het onderwijs.

De lezing van Kees van Overveld vindt plaats op dinsdag 8 oktober om 19.30 tot 21.00 in het posthuis theater te Heerenveen. Opgave kan via de site van onderwijsbureau Semko.