HEERENVEEN - Ook dit jaar viert Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen weer een schitterend vrouwenfeest. Men nodigt je uit voor een gezellige avond. Je kan dansen op muziek van DJ Nuran. Genieten van een traditionele modeshow van dames uit diverse landen. Of u laat u verwennen door een handmassage of prachtige henna tattoo.

Alle dames vanaf 10 jaar zijn welkom op zaterdag 9 maart van 19.00 tot 23.00 in MFA “de Spil” in Heerenveen. Entree is 3 euro.

Over Kleurrijk Vrouwenwerk
Kleurrijk Vrouwenwerk is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden uit Heerenveen. Kleurrijk Vrouwenwerk bestaat inmiddels 35 jaar. Allochtone vrouwen weten vaak niet waar ze terecht kunnen met een hulpvraag. Bovendien heerst er veel eenzaamheid onder ouderen met een allochtone achtergrond. Nederlandse vrouwen organiseren samen met vrouwen uit o.a. Marokko, Iran, de Filipijnen, Turkije en Afghanistan gezellige activiteiten. Samen sta je sterker.

Zo organiseert Kleurrijk Vrouwenwerk ieder jaar een burendag. Op deze dag krijgen vrouwen de gelegenheid om hun bezigheden of bedrijf te promoten, of om iets te verkopen (bijvoorbeeld lekkere hapjes). Daarnaast organiseert Kleurrijk Vrouwenwerk jaarlijks een vrouwenfeest. Dit feest is voor alle vrouwen toegankelijk. Omdat we rekening houden met de normen en waarden van de Turkse en Marokkaanse cultuur zijn er geen mannen op dit feest aanwezig en wordt er muziek gedraaid die afkomstig is uit diverse landen. Verder kunnen vrouwen bij Kleurrijk Vrouwenwerk terecht voor zwem-, fiets- en taallessen en worden er binnenkort creatieve workshops en computercursussen gegeven.

De basishouding van de vrouwen naar elkaar omvat wederzijds respect voor, en acceptatie van elkaars religie en levensvisie. De vrouwen merken dat hierdoor vooroordelen herkenbaar worden en bij elkaar worden weggenomen. Ze reageren op elkaar vanuit hun hart en niet alleen vanuit religie, kleur of afkomst. Het uiteindelijke doel van Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen is dat vrouwen kunnen participeren in de kleurrijke samenleving.