HEERENVEEN - Zin in een uitje in op Tweede Kerstdag of een andere dag in december? Museum Joure organiseert in het sfeervolle museumcafé De Túnkeamer en de fraaie zaal It Kofjelokaal heerlijke high tea’s met natuurlijk verschillende theesoorten (of desgewenst koffie) en heel veel zoete en hartige lekkernijen.

De high tea’s worden georganiseerd op 8, 9, 22, 23 en 26 december. Ook op Tweede Kerstdag dus! U kunt met een klein gezelschap meedoen aan de high tea (vanaf 2 personen) of met een wat grotere groep. U kunt de high tea starten om 13.00 uur of om 15.00 uur. De kosten voor de High Tea zijn € 22,50 per persoon, inclusief entree bij Museum Joure.

Bijzonder is dat de high tea plaats vindt in het pand waar de roots liggen van het bekende theemerk Pickwick, het statige herenhuis aan de Midstraat 99 dat tegenwoordig deel uitmaakt van Museum Joure. Tot begin 20ste eeuw verkocht het bedrijf Douwe Egberts thee onder de eigen naam. De merknaam Pickwick werd geïntroduceerd in 1937. Omdat thee met Engeland werd geassocieerd en Pickwick natuurlijk heerlijk Engels klinkt. Tijdens de high tea kunt u desgewenst Pickwick-thee drinken, of een keur aan luxe losse theesoorten.

Om mee te doen aan de high tea is het noodzakelijk om tenminste 3 dagen van te voren aan te melden. Dat kan via www.museumjoure.nl.

Steun met uw High Tea paralympische sporter Tristan Bangma.

December is de maand van de goede doelen. Met het nuttigen van de High Tea steunt u ook een goed doel, namelijk paralympische sporter Tristan Bangma. Samen met Teun Mulder werd hij in Rio de Janeiro Paralympisch kampioen op de kilometer tijdrit op de baan. Deze sporter moet zelf zorgen voor voldoende financiële middelen om zijn sport te kunnen beoefenen. Met deze high tea steunt u deze sporter.