HEERENVEEN - Tussen 22 en 27 oktober is er weer van alles te beleven in Museum Heerenveen. Kom mee op reis door de tijd met Tikkit het museummonstertje! Hij weet alles over vervoersmiddelen. Volg het spoor van Tikkit en ontdek een oude tram en zelfs een stukje van een vliegtuigpropeller. Zo ontdek je hoe de mensen vroeger door Heerenveen reisden. Op allerlei plekken heeft Tikkit een raadsel achtergelaten. Lukt het jou om de code te kraken en Tikkits geheim te ontdekken?

Alle activiteiten zijn dinsdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur en gratis bij een geldig entreebewijs.

MAAK HET ZELF!
Of ga aan de slag in het Historie-lab. Tijdens de Museumkidsweek kun je in Museum Heerenveen elke middag creatief aan de slag. Maak bijvoorbeeld je eigen vliegtuig of klei een prachtige schaal. Wij zorgen voor de materialen maar jij bepaalt zelf wat je maakt en het eruit komt te zien! Wil je meer inspiratie? Trek dan de lades open van het Historie-lab en ontdek alles over het Heerenveen van vroeger. Het lab gaat open om 13.00 uur en om 16.30 uur gaan we opruimen. Zien we jou in de herfstvakantie?

COOLE KIDSNIGHT
Ben jij stoer genoeg en zeker niet bang in het donker? Tijdens de coole kidsnacht op vrijdag 25 oktober is het museum tussen 17.00 – 21.00 uur speciaal open voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Kinderen (en hun (groot)ouders) hebben dus het rijk “alleen”. Super spannend! Ga in het museum op zoek naar glow in the dark kunstwerken. Als je wilt krijg je bij de entree een zaklamp mee. Durf jij tijdens de avonduren in het museum te zijn?

PRAKTISCHE INFORMATIE
Data: 22 t/m 27 oktober
Locatie: Minckelersstraat 11, 8442CE Heerenveen
Entree: Gratis bij een geldig entreebewijs